Hoe de opmars van de ‘stroepwoffel’ in de VS mijn vooroordeel heeft ingehaald

Afgelopen zomer schreef ik op deze site het stukje ‘Een stroopwafel te ver’, waarin ik mijn verbijstering uitsprak over het feit dat ik via de app van LinkedIn werd uitgenodigd om een connectie van mij te feliciteren met zijn nieuwe baan: customer experience manager at G&W Group Van Wonderen Stroopwafel. In mijn stuk gaf ik te kennen dat het mij voorkwam dat het moeilijk zou zijn om een stompzinniger en onzinniger baan voor te stellen. Als daad van protest besloot ik de app van LinkedIn van mijn telefoon te verwijderen.
Na het lezen van het artikel ‘Hollandse lekkernij ‘stroepwoffel’ maakt furore in profbasketbal VS’ op pagina twee van de Volkskrant van maandagochtend 9 december jl. ben ik bang dat ik mijn oordeel moet herzien.
In het artikel van Koen van der Velden, standplaats New York, staat te lezen dat NBA-speler (de NBA staat voor de National Basketball Association, de hoogste basketbalcompetitie van de Verenigde Staten) Robert Covington van de Minnesota Timberwolves tijdens een wedstrijd tegen de San Antonio Spurs op de reservebank plaatsnam om in zijn rustpauze als tussendoortje een stroopwafel te verorberen. De stroopwafel, die in de VS ‘stroepwoffel’ wordt genoemd, blijkt de laatste jaren langzaamaan aan de overkant van de Atlantische Oceaan aan populariteit te winnen. Robert Covington schijnt niet de enige speler in de NBA te zijn die de ‘stroepwoffel’ gebruikt om zijn energieniveau op peil te houden; bij maar liefst achttien van de dertig NBA-teams maakt de ‘stroepwoffel’ onderdeel uit van het dieet van de topsporters.
In 2015 voegde de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines met groot succes de oer-Hollandse lekkernij aan het snackassortiment toe. McDonald’s kwam afgelopen zomer met de ijsvariant Stroopwafel McFlurry. De opmars van de stroopwafel schijnt in de VS niet te stuiten te zijn.
Kortom, een baan als customer experience manager at G&W Group Van Wonderen Stroopwafel is blijkbaar zo gek nog niet. Via deze weg wil ik mijn connectie via LinkedIn alsnog van harte feliciteren met zijn nieuwe baan. Een uitdagende baan met enorme groeimogelijkheden.
Ik schaam mij diep voor mijn aanvankelijke negatieve oordeel en heb de app van LinkedIn inmiddels weer op mijn smartphone staan.

“Hoe de opmars van de ‘stroepwoffel’ in de VS mijn vooroordeel heeft ingehaald” stond op 9 december 2019 als eerste op hoemannendenken.nl, de enige site vóór vrouwen, dóór mannen.

3 thoughts on “Hoe de opmars van de ‘stroepwoffel’ in de VS mijn vooroordeel heeft ingehaald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s