Broodroof

Mijn boeken Kathmandu Hipsters en Hoe ik liefde vergat te geven komen in het voorjaar als ePUB beschikbaar.
Een attente lezer wees mij op het feit dat mijn boeken al bestaan als ePUB en gratis te downloaden zijn via onder andere de site pianofortefestival.nl Broodroof van de bovenste plank.
Op het moment dat ik begon met publiceren besefte ik heel goed dat ik van schrijven niet zou kunnen leven. Voor mijn part worden mijn boeken talloze keren uitgeleend aan vrienden en kennissen en haal mijn boeken zo vaak bij de bibliotheek als je wilt, maar het feit dat sites als pianofortefestival.nl schaamteloos en straffeloos mijn boeken gratis verspreiden vind ik onacceptabel.
Wat moet ik doen? De politie bellen? Mijn uitgever achter dit soort sites laten jagen? Accepteren dat het auteursrecht door de komst van de mogelijkheden van internet achterhaald is? Dat je net zoals veel muzikanten als schrijver je geld moet verdienen met optredens, lezingen en verschijnen bij leesclubs en niet of nauwelijks meer met het fysieke product van je creativiteit?
Ik heb geleerd als kind dat je een goede dief bent als niemand doorheeft dat je steelt en daarom moet de overheid sites als pianofortefestival.nl uit de lucht halen en straffen.

2 thoughts on “Broodroof

  1. In deze tijd van internet is het de gewoonste zaak van de wereld dat copyright genegeerd wordt. Film, boek, het maakt niet uit. Alles is gratis en wordt vrijuit gedeeld. In die zin kan je ook als beginnend publicerend schrijver volkomen genaaid worden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s