Arnon Grunberg, de mentor van Ilsaatje

Een paar maanden geleden publiceerde de in prachtig vormgegeven bibliofiele uitgaven gespecialiseerde uitgeverij van Nop Maas, “Hof van Jan”, het ontroerende boekje ‘Zo sterk, maar ook zo Lara’.

Ik citeer uit de inleiding die Arnon Grunberg speciaal voor dit juweeltje schreef: “In het najaar van 2019 ontmoette ik in de gesloten jeugdinstelling De Koppeling in Amsterdam Ilsaatje (Ilsaatje is haar schrijversnaam). Ik was daar voor een reportage die zou verschijnen in NRC Handelsblad en die later ook is opgenomen in mijn bundel ‘Slachters en psychiaters’.

Ilsaatje maakte veel indruk op me. De laconieke manier waarop ze over haar leven sprak, opnames in diverse instellingen, met hoeveel humor ze vertelde over een eindeloze reeks tegenslagen, haar taalgevoeligheid, en haar ironie, zoals onder andere blijkt uit haar schlager ‘Kaas, worst en een biertje’ – wie op YouTube zoekt naar ‘Ilsaatje’ en ‘Kaas, worst en een biertje’ kan het nummer beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=O8-bJH0r7v0&t=7s.

Ook na mijn verblijf in De Koppeling ben ik verbonden gebleven aan Ilsaatje, als haar mentor.”

‘Zo sterk, maar ook zo Lara’ verscheen in een oplage van slechts 150 exemplaren en werd door zowel Arnon Grunberg als Ilsaatje gesigneerd.

Er zijn nog enkele exemplaren van ‘Zo sterk, maar ook zo Lara’ te verkrijgen in de webwinkel van “Hof van Jan”: https://www.hofvanjan.nl/webwinkel/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s