Verwacht: ‘De Straf van Veger’, lente 2023

In november 2018 verscheen mijn debuut, de kaskraker ‘Kathmandu Hipsters’, door bestsellerauteur Pieter Waterdrinker destijds op Twitter ‘van harte aanbevolen’.

Waarom werd er in de pers de nadruk gelegd op het feit dat ‘Kathmandu Hipsters’ mijn Nederlandse debuut was?

De liefde bracht mij naar het Bulgarije van de jaren negentig van de vorige eeuw. Daar schreef ik de roman ‘De Straf van Veger’, zonder enige pretentie om het boek ooit het licht te doen laten zien.

Vanwege het feit dat mijn toenmalige geliefde een hoge functie bekleedde binnen de Bulgaarse regering en het feit dat ik wereldberoemd in Bulgarije was geworden door mijn kunsten als profwielrenner gingen er veel deuren voor mij open. Ik was een publieke figuur geworden en werd aangemoedigd mijn debuut in het Bulgaars te laten verschijnen.

De in de lente van 1998 gepubliceerde roman, ‘De Straf van Veger’, ‘Наказанието на Вегер’ in het Bulgaars, werd een bestseller van jewelste. Ik werd een hype in Bulgarije en won onder meer de prestigieuze Malenkovprijs.

Mijn Bulgaarse roman is nooit in Nederland uitgegeven en slechts zeer moeizaam en voor veel geld te verkrijgen via exclusieve veilinghuizen.

2023. Een prachtig jaar om het jubileum te vieren van 25 jaar ‘De Straf van Veger’, een perfecte aanleiding om mijn echte debuutroman in het Nederlands te laten verschijnen.

‘De Straf van Veger’ zal in de lente van 2023 gepubliceerd worden door Uitgeverij Ambilicious.

Jitske Kingma-Postma: ‘Mabelus bezit de gave om onder je huid te kruipen, je geboeid te houden tot de laatste letter.‘

NBD-Biblion: ‘Mabelus is een woordkunstenaar in zijn puurste vorm’.

4 thoughts on “Verwacht: ‘De Straf van Veger’, lente 2023

  1. Wat een inspirerend verhaal! Het is echt indrukwekkend dat je als schrijver zo’n grote invloed hebt gehad in Bulgarije en dat je daar zo’n grote invloed hebt gehad. Ik ben zo benieuwd, hoe heb je ‘Kathmandu Hipsters’ zo succesvol gemaakt terwijl je Bulgaarse roman zo moeilijk te verkrijgen is?

    Like

    • Bedankt voor je reactie, Frances. Lange tijd beschouwde ik mijn Bulgaarse roman als een uit de hand gelopen grap en had daarna geen tijd om te schrijven, werk, gezin, etc. Rond 2015 kreeg ik weer de schrijfkriebels en dat leidde tot 3 romans, een verhalenbundel en een reportagebundel in 5 jaar. Mijn 3e roman komt binnenkort uit, maar is dus de vertaling van mijn Bulgaarse roman. Nieuwe titels staan op stapel of wordt aan gewerkt. Voor een gesigneerd exemplaar met opdracht kun je mij altijd mailen: petermabelus@gmail.com. Take Care! Groet, Peter

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s