Osho Tapoban Bootleg Series 3: 4 x Solliciteren

 

Vacature: bedrijfsleider van de Poptempel

Stichting Poptempel

t.a.v. Liesbeth van Laar

Marnixstraat 234a

1017 PH Amsterdam

Amsterdam, 25 mei 2012

Geachte Liesbeth van Loon,

Vanmorgen werd ik om een uur of half twaalf wakker. Toen ik de gordij­nen van mijn slaapkamer opende zag ik onwillekeurig hoe een drietal vuilnisman­nen, die ooit ook moeders en vaders gehad moeten hebben die van hen hielden en het beste met hun kinderen voor hadden, een met poep besmeurd half verbrand donkerbruin geribd bankstel­ in de laadbak van een gereed staande vuilnisauto kieperden. ‘Wat zijn er toch veel rotbanen op de wereld,’ prevelde ik vol medelijden en respect en ging douchen.

Zelf heb ik geen rotbaan. Ik heb helemaal geen baan. Ik kijk wel uit. ‘Het leven is te kort om stadswacht te zijn,’ zei mijn opa altijd. Maar die had makkelijk praten, want die was al zijn hele leven miljonair en, sorry dat ik het zeg, een bijzonder luie flikker. Ik ben niet lui. Ik doe van alles en nog wat.

U voelt hem al aankomen. Ja! Die baan van bedrijfsleider van de Poptempel lijkt me wel wat. Als u mijn cv. aandachtig doorleest (‘Wat heeft die jongen veel interessante dingen gedaan! Kijk eens hier, wat bijzonder! En keek eens daar, ronduit specta­culair!’) kunt u zien dat ik een organisatori­sche duizendpoot ben. En dan staat er niet eens in dat ik ook nog mooi kan zingen en gitaar spelen en basgitaar spelen en synthesizer spelen en zelf liedjes componeer, ja, de tekst en de muziek, en wel eens bood­schappen voor mijn moeder doe.

Maar laat ik vooral niet de indruk wekken dat ik een opschepper ben. Geenszins. Ik ben een eerder een bescheiden mens dat zichzelf wegcijfert om anderen te laten bloeien. Maar dat had u, denk ik, sowieso wel begrepen.

Al jaren kom ik met heel veel plezier in de Poptempel. Ik moet daar een vermogen hebben verbrast. Als u iets terug wilt doen, geef mij dan die baan. Dan praten we nergens meer over. Het is een win win situatie. Ik zie uit naar uw positie­ve reactie.

Met vriendelijke groet,

Peter Paskovski

Sarphatistraat 75 (volgens Nescio de mooiste straat van de hele wereld)

1018 EX Amsterdam

Vacature: winkelmanager van een academische boekhandel

Directie Scholtema Bolkema

t.a.v. mevrouw K. de Vries-Kuijper

Postbus 274

1000 AG Amsterdam

Amsterdam, 26 mei 2012

Geachte mevrouw Kuijper-de Vries,

Een goede vriend van mij kwam gisteren aanzetten met uw adver­tentie uit de Volkskrant van 8 februari jl. ‘Daar kom je mooi op tijd mee!,’ riep ik ontgoocheld uit. Maar aangezien men een gegeven paard en de rest kunt u zelf wel invullen.

Zoals u in mijn cv. kunt zien voldoe ik aan bijna alle eisen die uw in uw advertentie stelt. Desalniettemin heb ik nog nooit in een winkel gewerkt, laat staan een boekwinkel. Mijns inziens wordt dit gemis ruim gecompenseerd door het talloze malen bezoeken van gerenommeerde boekwin­kels, het lezen van ontelbare boeken, maar bovenal door de publicatie van diverse van mijn verhalen in boeken en tijdschriften. Daar ik onder pseudoniem schrijf zult u mij niet vinden in uw computerbestanden. U zult mij op mijn woord moeten geloven.

Kortom, een baan als winkelmanager van uw boekwinkel is mij op het lijf geschreven. Vindt u ook niet? Nou dan. Ik zie uit naar uw positie­ve reactie.

Met vriendelijke groet,

Peter Paskovski

Sarphatistraat 75 (volgens Nescio de mooiste straat van de hele wereld)

1018 EX Amsterdam

Vacature: enthousiaste chaletstaf

Wens Chalets b.v.

Baarnerdreef 21 C

3743 EX Den Brink

Amsterdam, 27 mei 2012

Geachte mevrouw, meneer,

Mjn vriendin kwam afgelopen zaterdagmiddag weer eens niet opda­gen. Dat wist ik nog niet toen ik verveeld de Volkskrant van die dag aan het doorbladeren was en mijn oog viel op uw adver­tentie: ‘Voor onze Wens Chalets in de wintersportgebieden zoeken wij voor het komende winter­seizoen enthousiaste chalet­staf.’

Ik denk ik wel wat voor u kan betekenen in deze. Nu is het zo dat ik een paar maanden geleden verhuisd ben. U weet hoe dat gaat: het is een goede gelegenheid om weer eens veel oude rommel bij het oud vuil te zetten waarvan je het bij de vorige verhuizing nog de moeite waard vond om mee te sjouwen naar de nieuwe woning. Daaronder bevond zich dus ook die staf.

Jaren geleden fleurde ik de Sinterklaasavonden van de familie op met een onverwacht bezoek als Sinterklaas. Dit bezoek was vooral bedoeld voor mijn vier kleine nichtjes. Ze vonden het fantastisch dat Sinterklaas persoonlijk bij hen op visite kwam en het woord tot hen richtte. Ze op de schoot nam en over de blozende bol aaide. Ze hadden niet in de gaten dat oom Peter achter die gele baard en rode beddensprei verborgen ging. De staf was gemaakt van een met goudverf besmeurde trekker.

Inmiddels zijn mijn vier nichtjes al enkele jaren te oud voor deze flauwekul. Dus zat ik met een staf op zolder waar ik helemaal niets meer aan had. Toen ik bij de laatste verhuizing de staf weer tegenkwam moest ik onwillekeurig vertederd glim­lachen bij alle mooie herinneringen aan die vervlogen Sinter­klaasavonden. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen de staf weg te gooien.

Nu is het zo dat ik de laatste tijd mateloos geïnteresseerd ben in het boeddhisme. Een van de vele boodschappen die het boeddhisme ons kan leren is dat materialisme een vloek is, het hechten aan voorwerpen een dwaling, samsara. Dus wat moet ik nog langer met die staf? Ik heb de herinnering toch?

Wellicht kunt u deze staf gebruiken als enthousiaste chaletstaf en is iedereen beter af? Belt u me even op. Ik ben meestal thuis. U kunt hem zo op komen halen. Ik zie uit naar uw positieve reactie.

Met vriendelijke groet,

Peter Paskovski

Sarphatistraat 75 (volgens Nescio de mooiste straat van de hele wereld)

1018 EX Amsterdam

Vacature: vertaler Duits – Nederlands

WBF Communicatie

Postbus 4045

1933 SS Bergen

Amsterdam, 27 mei 2012

Sehr Geachte Herr, mein Frau,

Endlich habe ich die Advertentie gesehen die mein Leben ein andere Wendung geben kann. Mein ganze Leben bin ich interes­siert in vertalen und Deuts­chland. Ein Anstellung als vertaler Duits – Nederlands vereinigt genau in sich die zwei Sachen die mir sehr ansprechen.

Ich bin flexibel. Ich bin kreativ. Ich bin ambitieus. Ich kann organisieren. Ich denke nur um die Klant. Ich bin accuraat wie ein Deut­scher. Ich habe Humor und ich gebe nie auf wie ein Deutscher auch nicht aufgeben soll.

Wie Sie sehen konnen schreibe ich alsob es vanselbst geht. Das ist weil ich auch ein Schriftsteller bin. Ich habe schon drei Geschichte publiziert. Die rest kommt noch: Bucher, Novellen und Poezie. Vielleicht selbst ein Filmskript!

Die Stellung von Vertaler Duits – Nederlands ist mir auf das Leib geschrieben wie man in die Niederlande sagt. Ich sehe aus nach ihre positiever Reaktion.

Zum Wohl,

Peter Paskovski

Sarphatistraat 75 (Nach Nescio her die schonste Strasse des Welts)

1018 EX Amsterdam

2 thoughts on “Osho Tapoban Bootleg Series 3: 4 x Solliciteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s