Derrel Niemeijer (1977-2016) R.I.P.

Derrel Niemeijer

http://www.derrelniemeijer.nl:

“Derrel Niemeijer is dichter, performer, organisator van woordpodia en filmmaker.
Hij is bekend van zijn soms naar waanzin neigende optredens, waarin ook ineens een grote gevoeligheid en verstilling kan voorkomen. Hij neemt je mee van zangerig, naar luid, tot zacht en fluisterend, in een niet te herleiden volgorde.
Zo zijn de gedichten ook; associatief, dwars, dromerig, bijtend, absurd, verleidelijk, afstotend, maar vooral: eigenzinnig. Soms neemt de klank de woorden over, dan weer zijn het de woorden die sturen.

Gevraagd naar zijn invloeden roept hij hard: “Ginsberg! Maar ook Lucebert, Schierbeek en anderen.” Hij laat zich niet in een rijtje voegen, maar noemt zich wel vol trots Neo-Beatnik. “Het zijn de geest en de vrijheid, de directheid, van de Beatniks die zich mengen met mijn eigen leven, mijn eigen woorden. Het is mijn werk, het is geen kopie, het is niet modieus of ouderwets. Het is er gewoon.”

Bedankt en respect voor je tomeloze energie.

“It’s better to burn out than to fade away.”

“Once you’re gone you can’t come back.”

Jouw laatste berichtje op Facebook aan mij: “Komt goed …”

“Wie schrijft, die blijft,” leek altijd een platitude.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s