Hijgend Hert

 

De totem die ik als jongverkenner tijdens de eerste totemisatie van mijn scoutsloopbaan in de jaren vijftig kreeg was “hert.” Niemand kon sneller  rennen dan ik.

Aan mijn eerste totemisatie hing een kleine opdracht vast: zo hard mogelijk rennen. Handgeklokt rende ik zestig jaren geleden, als 11-jarige, de 100 meter sprint in 9.54 seconden: 0,04 seconden sneller dan Usain Bolt deed toen hij op 16 augustus 2009 in Berlijn na 9.58 seconden over de finish kwam tijdens hetzelfde nummer . Die tijd van Usain Bolt geldt nog altijd als de snelst gelopen tijd ooit over deze afstand.

Het voortotem “hijgend” kreeg ik vijf jaar later, als verkenner, omdat ik als 16-jarige al drie pakjes Caballero zonder filter per dag rookte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s