Uit het geheime dagboek van Petrus

 

Toen ik voor Jezus knielde om de sleutels van het Koninkrijk der Hemelen in ontvangst te nemen, en hij naar een kudde schapen achter zich wees, waarmee hij mij vroeg om voor de gelovigen te zorgen, kon ik niet bevroeden dat deze gebeurtenis 1500 jaar later, door Pieter van Aelst zou worden weergegeven op een van de tien wandtapijten, die in opdracht van paus Leo X voor de Sixtijnse Kapel werden geweven.

De wandtapijten zijn beroemd geworden onder de naam “De Handelingen van de Apostelen .” Wat had mijn lieve moedertje trots geweest kunnen zijn, als ze had geweten dat “De Handelingen” een sleutelrol hebben gespeeld in de verspreiding van de Hoogrenaissance buiten Italië. Maar kunst interesseerde haar geen fuck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s