De ware schatmeester is liefde

120w.nl: “Er wordt veel te veel geschreven en daardoor veel te weinig gelezen. Weg met de breedsprakigheid. 120 woorden is precies genoeg. Schrijfthema voor week 37: “quaestor.”

Op 20 mei 2017 brak ik mijn rug. Ik verbleef negen dagen in een ziekenhuis. Om de pijn te bestrijden kreeg ik morfine toegediend. Het leek een hemelse pijnstiller.

Op 5 juni 2017 maakte mijn beste vriend een einde aan zijn leven. Om de pijn te bestrijden stopte ik me vol morfine.

Ik had nauwelijks slaap meer nodig. Ik kon eindeloos door blijven schrijven. Mijn tomeloze energie was tegenstrijdig met het lot dat mij getroffen had.

Een maand geleden gaven mijn lichaam en geliefde aan dat de morfine mijn gezondheid in hoog tempo aan het vernielen was.

Ik koos voor “cold turkey”.  Thuis.

Nu weet ik dat de hel bestaat.

Zonder mijn allerliefste quaestor had ik dit oordeel niet overleefd.

Deze 120 woorden verschenen op 15 september 2017 voor het eerst op 120w.nl.

“De ware schatmeester is liefde,” weekwinnaar week 37 op 120w.nl, september 2017: https://120w.nl/2017/de-ware-schatmeester-is-liefde/

2 thoughts on “De ware schatmeester is liefde

  1. Heftige geschreven 120 woorden. Ik zat er echt even middenin. Ik weet niet of dit fictie is of niet, maar in dit soort stukjes besef ik altijd weer even dat het leven ook deze zijde kent.

    Like

  2. Helaas is dit stukje geen fictie, Stefanie, maar dat het leven niet altijd een feest is hoort bij de menselijke conditie. Het moeilijkste in het leven is hoop zien waar je die niet meer voelt. Doodgaan terwijl iemand je troost dat “alles” weer goed komt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s