Mark Rutte #MeToo

120w.nl: “Er wordt veel te veel geschreven en daardoor veel te weinig gelezen. Weg met de breedsprakigheid. 120 woorden is precies genoeg. Schrijfthema voor week 44: “stoet.”

Omdat ik als minister-president een voorbeeldfunctie heb, waar het gaat om het formuleren van een mening in brede maatschappelijke discussies die gevoerd worden, voel ik de behoefte om mijn eigen verhaal te vertellen waar het gaat om ervaringen met seksuele intimidatie. In mijn geval betreft het toenmalig partijleider van de VVD Frits Bolkestein.

Op het moment dat ik tijdens een borrel na afloop van een congres van mijn partij in 1990 op een knakworstje stond te sabbelen, heeft de heer Bolkestein mij in het voorbijgaan op zeer dubbelzinnige wijze aangekeken en met een knipoog tegen mij gezegd: “Dat gaat er zeker wel in, zo’n worstje?” “Nou, nou, meneer Bolkestein,” stoethaspelde ik nog, maar hij was al in de mensenmassa verdwenen.

Deze 120 woorden verschenen op 30 oktober 2017 voor het eerst op 120w.nl.

8 thoughts on “Mark Rutte #MeToo

  1. Ik vind het een moeilijk stukje omdat het zowel bewondering voor je soepele schrijfkunsten, als weerzin oproept omdat het (voor mij) lijkt alsof je ‘me-too’ op de hak neemt. Mocht je dit niet zo bedoelen: zoals ik zei; bewondering voor je schrijfkunsten want het leest lekker weg. Mocht je het wel op de hak nemen: voor mensen die zelf iets hebben meegemaakt (zoals ik) zijn dit stukjes die het moeilijk maken om er open over te zijn. Ik verwacht dat je op 120w weer veel likes gaat krijgen :).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s