De mafia van Uruguay

120w.nl: “Er wordt veel te veel geschreven en daardoor veel te weinig gelezen. Weg met de breedsprakigheid. 120 woorden is precies genoeg. Schrijfthema voor week 13: “hart.”

 

© Pixabay

Als historicus ben ik helaas van vele manieren op de hoogte waarop mensen gemarteld en geëxecuteerd worden. Over een van de meest wrede manieren waarop een executie uitgevoerd kan worden las ik in een boek over de maffia in het Uruguay van de jaren twintig van de vorige eeuw. Men trok de riem bij het meestal mannelijke slachtoffer uit de broek. Daarna werd de riem bij het naakte slachtoffer langs borst en rug onder de oksels vastgebonden. Vervolgens werd een groot Bowie jachtmes ten tonele gevoerd, waarna onder luid gejoel van de omstanders het hart van de ongelukkige door het mes werd gestoken en gespietst. Sindsdien heeft voor mij de uitdrukking “een hart onder de riem steken” een andere lading.

Deze 120 woorden verschenen op 29 maart 2018 voor het eerst op 120w.nl.

One thought on “De mafia van Uruguay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s