Literair alarm: laatste voorraad eerste druk Kathmandu Hipsters verdwenen!

Naar nu blijkt is eind december de laatste voorraad van de eerste druk van de debuutroman van Peter Mabelus, Kathmandu Hipsters, plotseling verdwenen. Er werden snel extra exemplaren van Kathmandu Hipsters bijgedrukt om aan de niet aflatende vraag te voldoen, maar in de haast is er op de achterflap wel een kleine fout uit de tekst gehaald, maar is er in het boek geen sprake van een vermelding van een tweede of gecorrigeerde extra eerste druk. Dit betekent vanzelfsprekend dat er voor verzamelaars zich een interessant detail voordoet bij het bijdrukken van exemplaren van Kathmandu Hipsters, zonder dat daar melding van wordt gemaakt.

“Dit geval is uniek in de Nederlandse letteren,” aldus Cor Densius van antiquariaat ZZok uit boekenstad Deventer. “De echte fans van Peter Mabelus zullen toch alle twee de exemplaren van de eerste druk van Kathmandu Hipsters willen hebben. En dan heb je natuurlijk altijd de categorie van hebberige verzamelaars, die boeken slechts kopen om met winst te verkopen. Dat soort handel heeft altijd met de waan van de dag en de wereld als markt en strijd te maken.”

Een paar feiten zijn nu duidelijk: een eerste druk van Kathmandu Hipsters is sowieso geld waard, maar de “verbeterde” eerste druk is al snel verworden tot een “must have.”

Op naar de echte tweede druk van deze fantastische roman. Boeken zijn er om gelezen te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s