Truth is stranger than fiction

Mijn profielfoto op Facebook is een foto die ik genomen heb in de lente van 2016 in een van de grootste winkelstraten van Teheran, de hoofdstad van Iran, waar ik op dat moment  verbleef om te herbronnen en mij op te laden tot het afschrijven van mijn debuutroman Kathmandu Hipsters .

Op het moment dat ik langs de etalage liep waarin een etalagepop stond die verbazend veel gelijkenis vertoonde met de jonge Peter Mabelus duurde het enkele seconden voordat ik besefte dat ik een foto moest nemen. Ik liep terug. Op het moment dat ik de foto voor het eerst op mijn camera terugzag gebeurde er iets vreemds met de foto. Ik zag dat er veel meer mensen dan ik alleen op de foto waren te zien. Klik maar eens op de foto. Kijk eens goed naar de weerspiegeling van de andere poppen in de etalage. Schuin boven mijn hoofd is de weerspiegeling te zien van Elvis Presley, zoals hij eruitzag in 1968 tijdens de beroemde “Comeback special.”. Direct links van mijn hoofd is ooit Rolling Stones gitarist Brian Jones te herkennen, zoals hij eruit zag vlak voor zijn dood in … 1968. Helemaal linksonder op de foto herkennen we de in 1982 verongelukte filmster Grace Kelly, zoals ze eruit zag in 1968. Haar filmcarrière was al twaalf jaar eerder ten einde gekomen. Tot slot zien we rechtsonder op de foto Michael Jackson van achteren, toen hij nog onderdeel uitmaakte van The Jacksons, zoals onder meer in het jaar 1968.

We zien allemaal wel eens dingen die er niet zijn en toeval bestaat wel of niet. Maar waarom werden deze vier superhelden naast “mijn” beeltenis gereflecteerd in een willekeurige winkelstraat in Teheran in 2016?

2 thoughts on “Truth is stranger than fiction

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s