De Salonsocialist gaat op bezoek bij de Provinciale Staten van Noord-Holland

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, binnen

Vandaag ging De Salonsocialist op bezoek bij het Provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem, om de mores van de socialistische provinciale politiek beter te leren kennen.

Het Provinciehuis van Noord-Holland werd geboren als Paviljoen Welgelegen, een landhuis, gebouwd in 1785-1789 in neoclassicistische stijl, aan de Paviljoenslaan tegenover de Haarlemmerhout, in opdracht van onze laatste stadhouder Willem V.

In die tijd was onze laatste stadhouder Willem V de baas van Nederland, althans probeerde hij de baas te zijn, terwijl de Patriotten en de Fransen oprukten om zijn troon om te stoten.

Zijn bed, dat van zijn vrouw Wilhelmina van Pruisen en hun kinderen staan nog in het Provinciehuis. In originele en gebruikte staat.

Ja, het bezoek aan het Provinciehuis mondde deels uit in een uitgebreide rondleiding onder leiding van de voormalige, gepensioneerde conservator van het gebouw.

Niemand wist dat het gebouw vooral in de laatste jaren voordat het gebouw bevroren in de tijd werd een buitenhuis was geweest van de laatste Franse koning van Nederland, Lodewijk Napoleon, het jonge broertje van Napoleon Bonaparte.

En nu dan de vergaderruimte van de Provinciale Staten. We gingen expres achter de bordjes met daarop de namen van de FvD-volksvertegenwoordigers zitten, om die boordjes daarna met elkaar te ruilen om te kijken welke snobistische naam op de voorkant stond. Daarna met een slappe smoes en een aardappel in de keel, een dronken Lullo-accent je eigen bordje opeisen. Oef, wat hadden we een lol om die vleesetende, boreale, niet-intellectuele brallers.

Leuk weetje: Formule 1 in Zandvoort gaat door. Het circuit is bezit van Prins Berhard jr. De gemeenteraad overtreedt alle wetten en bepalingen om veel geld voor de gemeente binnen te krijgen. Verbouwingen van het racecircuit werden al gedaan voor er vergunningen door de gemeente waren verleend.

Nu beheerst het nieuws dat een deel van Formule 1 karavaan zich over het strand van Noordwijk naar Zandvoort gaat begeven om files te ontwijken. De gemeenteraden Van Noordwijk en Zandvoort reageren niet.

Een handjevol activisten staat op om die karavaan op het strand tegen te houden, omdat alle betrokken politici slaafjes van het grote geld zijn. Niet om een volksfeest te saboteren, maar omdat principes zwaarder wegen dan geld en macht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s