Hoe Lou Reed mijn brein hackte

The Blue Mask - Wikipedia

Er valt een duidelijk patroon te herkennen in de manier waarop mijn stukjes voor 120w.nl tot stand komen: bij elk nieuw weekwoord moet ik het woord enige tijd in mijn brein laten gisten, waarna de nieuwe 120 woorden er meestal haast vanzelf uitrollen.

En dan deze week het woord “hack”.

De eerste associatie die ik met het woord “hack” had was een zin uit het nummer “Underneath the bottle” van Lou Reed. Een openhartig en pijnlijk nummer waarin Lou Reed zingt over het afrekenen met zijn alcoholverslaving begin jaren tachtig: “I can’t remember what the heck I was doing”.

Het woord “heck” wordt niet hetzelfde gespeld als het weekwoord “hack”. Mijn eerste associatie bleek op een misverstand gebaseerd te zijn.

‘Hoe Lou Reed mijn brein hackte’ verscheen als eerste op 12 mei 2020 op 120w.nl. Weekwoord: hack

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s