In zijn vierde boek, de bundel ’Herinneringen aan mijn studievriend Prins Bernhard Junior’, zijn maar liefst 27 reportages opgenomen waarin Mabelus op zijn bekende hilarische wijze verslag doet van zijn “ontmoetingen” met de Groten der Aarde.

Kan een afbeelding zijn van Peter Mabelus

Peter Mabelus wordt door zijn vrienden nogal eens gekscherend “de Forrest Gump van De Lage Landen” genoemd, naar de gelijknamige hoofdpersoon van de met maar liefst zes Oscars bekroonde verfilming van het gelijknamige boek, met Tom Hanks in een indrukwekkende Oscar winnende hoofdrol.

Net als Forrest Gump lijkt Mabelus toevallig, maar soms ook op eigen initiatief, telkens weer in contact te komen met personen die een cruciale rol hebben gespeeld of spelen in de (inter)nationale wereld van politiek, literatuur, film, muziek, misdaad en kunst.

Van Jan Wolkers tot Prins Bernhard Junior, van Donald Trump tot Hollywoodsterren als Donald Sutherland en Dennis Hopper, de stoet van beroemdheden, waar Peter Mabelus vaak ook een innige vriendschap mee opbouwt, lijkt eindeloos.

In zijn vierde boek, de bundel ’Herinneringen aan mijn studievriend Prins Bernhard Junior’, zijn maar liefst 27 reportages opgenomen waarin Mabelus op zijn bekende hilarische wijze verslag doet van zijn “ontmoetingen” deze Groten der Aarde.

‘Mabelus is een woordkunstenaar in zijn puurste vorm’

NBD Biblion

‘Mabelus schopt flink om zich heen, geeft blijk van grote intelligentie, een onweerstaanbaar gevoel voor humor en een tot diep nadenken stemmend cynisme.’

Marc Kerkhofs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s