Passie pensioneert nooit

Peter de Kuster heeft mij om een bijdrage gevraagd voor zijn enorme project ‘Passie pensioneert nooit.’

Peter de Kuster:

“In 2007 had ik een bijna dood ervaring waarbij ik helder zag wat ik wilde doen met de rest van mijn leven mocht ik de kans krijgen. Reizen, schrijven, passie. Van betekenis zijn. Ik verkocht mijn huis en reisde in mijn oude Jaguar naar steden in de wereld. Waar ik maanden verbleef, in het begin niemand kende en van bijzonder persoon naar bijzonder persoon ging reizen. Ik overwon de drempel om te gaan schrijven, schreef tientallen boeken.  Vond mijn passie, creëerde een leven waar ik van houd en nooit van wil pensioneren.

Op de schouders van de mytholoog Joseph Campbell – die mij in 1999 inspireerde door zijn levenswerk ‘het ene geweldige verhaal van de mensheid’ – besloot ik een nieuw soort reis en reisgids te ontwikkelen. Een reisgids van steden in de wereld vol met verhalen van creatieve mensen die leven en geleefd hebben in die stad terwijl ze met hun passie hun geld verdienden.  Deze helden en heldinnen creëerden de literatuur, de kunst, de gebouwen, het design, de kleding, de opera, de films die velen van ons inspireerden. Hun passie, hun liefde, hun heldenreis kan jou vandaag inspireren. Om met jouw passie jouw geld te verdienen. Om te doen wie je bent.  Op elke leeftijd. Ons inspireren. En anderen die nog komen.

Ik begon wereldwijd creatieve professionals online uit te nodigen om hun verhaal te delen over hun passie voor hun werk, wat hen gelukkig maakt, wat hun grootste vijanden van binnenin zijn, hoe en waar zij in hun stad inspiratie vinden, wie hun rolmodellen zijn, met wie zij graag willen samenwerken. In Nederland leidde dit tot het Passie Pensioneert Nooit project, wereldwijd tot de The Heroine’s Journey en The Hero’s Journey projecten.  Inmiddels hebben duizenden professionals hun verhaal over hun passie verteld en gedeeld met honderdduizenden vrienden die de websites bezoeken en volgen.

Elke dag geniet ik van de mooie reacties van mensen die ik niet ken en die geïnspireerd reageren op de uitnodiging. Die door hun verhaal te delen tonen dat ze unieke puzzelstukjes zijn in een prachtig groots verhaal van de mensen die creëren en onze wereld een mooiere plek maken. Ik zou elke creatieve persoon in de wereld een podium willen bieden om hun stem te laten zien, horen, lezen. Want het is altijd het juiste moment om jouw verhaal te vertellen en mensen te raken die jouw reisgenoot kunnen worden.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s