De zotte tombola die literatuurprijs heet

Aan elke literatuurprijs kleeft het nadeel dat willekeur regeert en het publiceren van literair werk geen wedstrijd is. Zo ontbraken op de Longlist Libris Literatuur Prijs 2022 van “de 18 beste oorspronkelijk Nederlandstalige romans van het afgelopen jaar” de veelgeprezen romans ‘De dood in Taormina’ van Arnon Grunberg en ‘John West en de gestolen Picasso’ van ondergetekende. Waarschijnlijk vond de jury van de Libris Literatuur Prijs dat Grunberg met de toekenning van de P.C. Hooft-prijs 2022 en Mabelus met een chocoladereep van de Nationale Postcode Loterij genoeg in de watten gelegd waren.

Arnon Grunberg en Peter Mabelus in de tuin van De Eerste Bergensche Boekhandel, 20 september 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s