Recensie ‘Van Kluun tot Clinton’ op boekenblog ‘Veronique’s Boekenhoekje: ‘Een met lef geschreven bundel’

Van auteur Peter Mabelus kreeg ik zijn verhalenbundel ‘Van Kluun tot Clinton’. Je kunt deze auteur kennen van ‘Hoe ik liefde vergat te geven’ en ‘Kathmandu Hipsters’. Ik vertel je graag meer over deze bundel. Lees je mee?

Het verhaal van Van Kluun tot Clinton

Van Kluun tot Clinton: Van Jan Wolkers tot Prins Bernhard Junior, van Donald Trump tot Hollywoodsterren als Donald Sutherland en Dennis Hopper en rocksterren als Bob Dylan en Billy Preston, de stoet van beroemdheden, waar Peter Mabelus vaak ook nog een innige vriendschap mee opbouwt, lijkt eindeloos. In zijn vierde boek, de bundel ‘Van Kluun tot Clinton’ zijn tientallen reportages opgenomen, waarin Mabelus op zijn bekende, hilarische wijze verslag doet van zijn “ontmoetingen” met een aantal Groten der Aarde.

Mijn mening

‘Van Kluun tot Clinton’ heeft een vrolijke cover. Het doet me denken aan de kunstenaar Andy Warhol en de bekende schilderijen van Marilyn Monroe. De vrolijkheid van de cover past bij de sfeer in de bundel. Het is vrolijk, grappig, satirisch en vol lef.

Het is een opvallende verhalenbundel met de typische Peter Mabelus-stijl. Het is humoristisch met een randje sarcasme. Ik vind dit heerlijk lezen, maar je moet hiervan houden.

De ontmoetingen met de verschillende Groten der Aarde zijn beeldend vormgegeven en het is alsof je aanwezig bent bij de ontmoetingen. Het zijn korte verhalen met veel vaart. Er is geen ruimte voor veel details. Het is recht voor zijn raap. Peter Mabelus schroomt ook niet om zijn mening te geven. Het is een met lef geschreven bundel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s