Een appeltje voor de dorst

In de zomer van 2001 kreeg ik als relatiegeschenk een origineel, keramisch en genummerd werk (nummer 32 van 999), een schaal (diameter: 32,5 centimeter) van de grote kunstenaar Karel Appel (1921-2006) cadeau, ‘Dancing Girl’. Vergezeld met een certificaat van echtheid van ‘Reflex Modern Art Gallery’, Weteringschans 79A, Amsterdam. In een chique, van plexiglas vervaardigde verpakking.

In de jaren na 2001 ging het mij soms financieel slecht en overwoog ik de schaal van Appel te verkopen. De schaal bleek ongeveer 15 jaar geleden een kleine 200 euro waard te zijn. Ik besloot steeds de schaal van Appel niet te verkopen, omdat met name beeldende kunst met de jaren snel in waarde stijgt.

Tijdens mijn recente verhuizing van Alkmaar naar Deventer kwam ik de schaal van Appel weer tegen. Via Google leerde ik snel dat de schaal inmiddels ruim 650 euro waard is. Ik ga de schaal absoluut niet verkopen, maar vond het ontroerend om te zien dat kunst met de tijd meer waard wordt. Respect.

Enfin, de schaal ga ik, gezien de huidige waarde, niet gebruiken als fruitschaal. Wel ga ik het kunstwerk een mooi plekje in mijn nieuwe appartement in het hart van Deventer geven.

Opmerking voor de geldwolven in de wereld: ook als de schaal 2 miljoen euro waard zal worden doe ik geen afstand van dit kunstwerk. Zoveel heb ik geleerd van Gauguin en Van Gogh.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s