Nieuw verhaal op hoemannendenken.nl: ‘De stoeipoes’

Weinig mensen lijken te weten dat de meeste poezen en katten de taal van hun “baasjes” zonder enig probleem verstaan. Ik zet “baasjes” bewust tussen aanhalingstekens, omdat wij schijt hebben aan de mensen die elke dag onze bakjes met proviand vullen. Wij gaan onze gang. Zo trouw als een hond kun je ons niet noemen.

Begrijp me goed, een Nederlandse poes verstaat vanzelfsprekend Nederlands en een Italiaanse poes Italiaans.

Er zijn uitzonderingen. Zo ken ik een poes waarvan het baasje de hele dag naar Duitse soapseries kijkt. Die poes spreekt Nederlands én Duits.

Helaas zijn onze stembanden zo ontworpen dat we alleen maar kunnen miauwen en knorren. We kunnen nooit iets terugzeggen. Ik krijg er een kattenbrokje in mijn keel van.

2 thoughts on “Nieuw verhaal op hoemannendenken.nl: ‘De stoeipoes’

  1. Sommige katten zijn erg verbaal. Ze kennen verschillende miauw achtige klanken met ieder een eigen betekenis. Als hun mens er naar luistert en op gewenste wijze reageert, ontwikkelen ze een aantal effectieve commando’s waar hun mens gehoor aan zal geven.

    Like

  2. Volkomen mee eens. Wij denken als mens, een dier denkt/gedraagt zich als een dier. Ik was ooit een weekje alleen thuis met onze kat en was onder de indruk over de heldere communicatie die ik destijds met Joy ervaarde. Indrukwekkend. Het contact met haar werd veel minder op het moment dat het huis weer vol was met familie. Geen ruimte meer voor intiem contact met onze kat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s