Leve de studenten! Mabelus in 1987

Eén van de grote voordelen van een verhuizing van A naar B, in mijn geval van Alkmaar naar Deventer, is om eindelijk schoon schip te maken in alle ‘troep’ die je in je leven verzameld en bewaard hebt en bij iedere verhuizing van de ene vliering naar de volgende vliering sleept.

Sinds ik eindelijk weer alleen woon (kinderen uit huis en scheiding achter de rug) besloot ik om alle ‘troep’ die ik in mijn leven nooit had weggegooid eindelijk eens echt uit te mesten.

Zo kwam ik ook bovenstaande lezersbrief van mijn hand tegen: ‘Acties 2’ in de rubriek ‘Lezers schrijven’ van ‘Folia, Weekblad voor de Universiteit van Amsterdam’, jaargang 41, nummer 17, 11 december 1987, p.11.

Voor de duidelijkheid: ik schreef nog niet onder mijn artiestennaam Peter Mabelus en woonde destijds in Uilenstede, een enorm conglomeraat van studentenflats en woningen direct ten zuiden van de Kalfjeslaan, die nog altijd Amsterdam van Amstelveen scheidt.

Aanleiding voor mijn lezersbrief was mijn deelname aan een grote studentendemonstratie gericht tegen het neo-liberale beleid van de toenmalige regering Lubbers. De koers om alles wat arm is zoveel mogelijk te tarten en de rijken rijker te maken was enkele jaren eerder ingezet door partijgenoot van Lubbers Dries van Agt (allebei CDA). Daarna zouden onder andere de regeringen onder leiding van Kok, Balkenende en Rutte dit asociale beleid schaamteloos voortzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s