Kunstenaar uit de dop

Ik herinner me het nemen van deze foto nog als de dag van gisteren.

Vanwege het feit dat ik nog niet kon lezen en schrijven hield ik mij vooral bezig met andere vormen van kunst: non-figuratief tekenen, schilderen (ja, ik was echt een kind van de 20e eeuw, ik had een broertje dood aan realisme en er hing een reproductie van Picasso’s ‘Girl on the ball’ boven mijn bedje ) en produceerde tot regelmatig afgrijzen van mijn huisgenoten afgrijselijke deuntjes op harmonica, ukelele, harmonium en blokfluit.

Op de dag dat deze foto genomen werd, 8 juni 1967, lag het album ‘Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ van The Beatles sinds een week in de platenzaak. Mijn moeder, een groot fan van The Fab Four, draaide de plaat de godganse dag. Mijn favoriet: ‘Lucy in the Sky with Diamonds’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s