‘Nieuwe’ roman Peter Mabelus verschijnt op Internationale Vrouwendag, 8 maart 2023

In november 2018 verscheen Mabelus’ debuut, de kaskraker ‘Kathmandu Hipsters’, door bestsellerauteur Pieter Waterdrinker destijds op Twitter ‘van harte aanbevolen’.

Waarom werd er in de pers de nadruk gelegd op het feit dat ‘Kathmandu Hipsters’ zijn Nederlandse debuut was?

De liefde bracht Mabelus naar het Bulgarije van de jaren negentig van de vorige eeuw. Daar schreef hij de roman ‘De Straf van Veger’, zonder enige pretentie om het boek ooit het licht te doen laten zien.

Vanwege het feit dat zijn toenmalige geliefde een hoge functie bekleedde binnen de Bulgaarse regering en het feit dat hij wereldberoemd in Bulgarije was geworden door zijn kunsten als profwielrenner gingen er veel deuren voor hem open. Mabelus was een publieke figuur geworden en werd aangemoedigd zijn roman in het Bulgaars te laten verschijnen.

De in de lente van 1998 gepubliceerde roman, ‘De Straf van Veger’, ‘Наказанието на Вегер’ in het Bulgaars, werd een bestseller van jewelste. Mabelus werd een hype in Bulgarije en won met zijn debuut de prestigieuze Malenkovprijs.

Zijn Bulgaarse roman, in de Bulgaarse prijs destijds omschreven als ‘een ultieme ode aan de vrouw’, is nooit eerder in het Nederlands uitgegeven en slechts zeer moeizaam en voor veel geld te verkrijgen via exclusieve veilinghuizen.

Internationale Vrouwendag, 8 maart 2023: een prachtig moment om het jubileum te vieren van 25 jaar ‘De Straf van Veger’ en een perfecte aanleiding om zijn echte debuutroman in het Nederlands te laten verschijnen.

Jitske Kingma-Postma: ‘Mabelus bezit de gave om onder je huid te kruipen, je geboeid te houden tot de laatste letter.‘

NBD-Biblion: ‘Mabelus is een woordkunstenaar in zijn puurste vorm’.

Wil je een kleine uitgever steunen, in plaats van één van de grote boekhandelketens, koop dan jouw exemplaar van ‘De Straf van Veger’ in de webwinkel van Uitgeverij Ambilicious: https://bit.ly/Peter-Mabelus

Voor een gesigneerd exemplaar met opdracht kun je een mail sturen naar de auteur: petermabelus@gmail.com.

2 thoughts on “‘Nieuwe’ roman Peter Mabelus verschijnt op Internationale Vrouwendag, 8 maart 2023

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s