Poetin woest over uitslag Eurovisie Songfestival

Op 15 mei 2016 schreef ik op mijn website petermabelus.com het volgende profetische satirische stukje:

ANP – Nadat Oekraïne het Eurovisie Songfestival wist te winnen met het voor Rusland zo beledigende liedje ‘1944’ heeft de Russische president Vladimir Poetin gedreigd, na de Krim, ook de rest van Oekraïne te annexeren. Rusland, dat slechts de vernederende derde plaats behaalde, zou volgens een woordvoerder van Poetin ‘op die manier alsnog volkomen terecht met de eer van de eerste plaats kunnen strijken.’

De feiten:

Het Eurovisiesongfestival 2016 was de 61ste editie van deze Europese liedjeswedstrijd. Het festival werd gehouden in de Ericsson Globe in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De editie van 2016 werd gewonnen door Oekraïne dat werd vertegenwoordigd door de zangeres Jamala met het nummer ‘1944’. Oekraïne won met 534 punten.

De Nederlandse vertaling van de tekst van ‘1944’:

Als er vreemden komen
Ze komen bij je thuis
Ze vermoorden jullie allemaal
En zeg
We zijn niet schuldig
Niet schuldig

Waar is je geest?
De mensheid huilt
Jullie denken dat jullie goden zijn
Maar iedereen gaat dood
Slik mijn ziel niet in
Onze zielen

Ik kon mijn jeugd daar niet doorbrengen
Omdat je mijn rust hebt weggenomen
Ik kon mijn jeugd daar niet doorbrengen
Omdat je mijn rust hebt weggenomen

We zouden een toekomst kunnen bouwen
Waar mensen vrij zijn
Om te leven en lief te hebben
De gelukkigste tijd

Waar is je hart?
De mensheid stijgt
Jullie denken dat jullie goden zijn
Maar iedereen gaat dood
Slik mijn ziel niet in
Onze zielen

Ik kon mijn jeugd daar niet doorbrengen
Omdat je mijn rust hebt weggenomen
Ik kon mijn jeugd daar niet doorbrengen
Omdat je mijn rust hebt weggenomen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s