Eeuwigheidsmomenten

120w.nl: “Er wordt veel te veel geschreven en daardoor veel te weinig gelezen. Weg met de breedsprakigheid. 120 woorden is precies genoeg. Schrijfthema voor week 51: “zandvlakte.”

Gisterenmiddag stond ik tijdens het wandelen plotseling oog in oog met een zeug. Al was het misschien een beer, daar wil ik vanaf zijn. In ieder geval voelde ik dat we allebei wisten hoe laat het was. De dood was aanwezig als een zon die voorlopig achter de wolken verborgen blijft. Het maakte blijkbaar weinig verschil om een varken of een mens te zijn. Enige tijd later genoot ik op het dichtbevolkte terras van strandpaviljoen De Zilvermeeuw – aan de boulevard van Egmond aan Zee – van een mok warme chocomel met slagroom. Ik leek deze zondagmiddag de enige te zijn die besloten had om alleen een wandeling te maken. De zandvlakte van het Noordzeestrand lag zich als een oceaan  te vervelen.

Deze 120 woorden verschenen op 18 december 2017 voor het eerst op 120w.nl.

3 thoughts on “Eeuwigheidsmomenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s