Verslaafd en verder

120w.nl: “Er wordt veel te veel geschreven en daardoor veel te weinig gelezen. Weg met de breedsprakigheid. 120 woorden is precies genoeg. Schrijfthema voor week 9: “poeder.”

bron: lidl webshop

Een jaar geleden zat ik met een schuld van tienduizend euro aan mijn dealer en een bloedneus van het snuiven op de doorgezakte sofa van mijn psychiater. Hij keek mij bezorgd aan en stonk naar zo’n goedkoop kartonnen pak Liebfraumilch van de Lidl.  Daar ging mijn eigen risico, dat was zeker. Verder leek ik niets meer te weten. Mijn toekomst was een zwart gat dat ik mijn ergste vijand nog niet toewenste. Waarom kon ik het betoverende witte poeder niet laten liggen waar het hoorde? In de goot. Tien uur geleden betaalde ik de laatste honderd euro af aan een bange loopjongen van het kwaad. Over twee maanden wordt mijn zoon geboren. Het belooft een rustige, zonnige maandag te worden.

Deze 120 woorden verschenen op 26 februari 2018 voor het eerst op 120w.nl.

 

4 thoughts on “Verslaafd en verder

  1. @leegschrift: We hebben bijna dezelfde smaak. Ik begin elke dag met sterke koffie en daarin een flinke scheut halfvolle melk, Daarbij blaas ik een toeter van frisse rook naar de volle of wassende maan en stap vervolgens onder de douche om de dag echt te beginnen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s