De geboorte van het kubisme

120w.nl: “Er wordt veel te veel geschreven en daardoor veel te weinig gelezen. Weg met de breedsprakigheid. 120 woorden is precies genoeg. Schrijfthema voor week 11: “alternatief.”

© Pixabay

Pablo Picasso kon al enkele dagen niet op kleur komen. Op zijn palet vormde dat geen probleem, maar zodra hij zijn penseel in de richting van het maagdelijk witte doek bracht, dat op de schildersezel in het midden van zijn atelier stond, verstarde zijn hand in de lucht, alsof er zich een magische wand bevond tussen zijn wil en de creatie die ergens in het niets op hem aan het wachten was. Plotseling wist hij wat hem te doen stond; hij moest zijn hand dwingen om de werkelijkheid weer te geven zoals die zich aan hem voordeed, niet zoals die was. Het alternatief voor leegte lag in de belofte die hem vanaf het maagdelijk witte doek aanstaarde en nergens anders.

Deze 120 woorden verschenen op 13 maart 2018 voor het eerst op 120w.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s