Pech

Mij zat altijd alles tegen. Mijn ouders waren jong gestorven, maar hadden mij geen geld nagelaten. Mijn lieve kleine zusje was in de prostitutie beland. Ik was zo lelijk als de nacht, achttien en maagd. Ik was van de mavo afgetrapt en werkte als vakkenvuller in de lokale Spar, waar een bloedhond van een bedrijfsleider mij het leven zuur maakte.

Op een mooie lentedag toog ik naar het spoor om voor de eerste de beste trein te springen. Ik wist niet dat er juist die dag een landelijke spoorwegstaking gehouden werd. Na twee uur dralen op het spoor besloot ik toch maar naar mijn werk te gaan. Ik werd ontslagen omdat ik veel te laat op mijn werk verschenen was.

Deze 120 woorden verschenen op 15 januari 2019 voor het eerst op 120w.nl.

One thought on “Pech

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s