De recensie van NBD Biblion is binnen!

NBD Biblion-recensie Kathmandu Hipsters – Peter Mabelus, EAN 9789492551399

“Een spannende actiethriller waarin het meditatiecentrum Osho Tapoban in Nepal centraal staat”

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

De titel verwijst naar de hippe volgelingen van een spirituele beweging in Nepal. Een van de deelnemers, de succesvolle zakenman Robert Holtrust, is getuige van de brute moord op een Amerikaanse vrouw. Hij heeft het voorval gefilmd en op een usb-stick gezet. Terug in Nederland wordt de moordenaar onder druk gezet om 1 kilo cocaïne naar Nepal te smokkelen. Het drukmiddel is een filmpje van de moord, waarbij ene Erik Kotten als dader in beeld wordt gebracht.
Op een cynische wijze wordt de wereld van de spiritualiteit neergezet. Als een wereld vol list en bedrog, van moord en drugshandel.
Een spannende actiethriller waarin het meditatiecentrum in Nepal centraal staat.
Het boek is het debuut in Nederland van Peter Mabelus (1965), die de jaren negentig in Bulgarije als wielrenner en schrijver doorbracht en daar de prestigieuze Malenkovprijs won met zijn in het Bulgaars geschreven boek “Наказанието на Вегер,” “De straf van Veger,” dat nog niet in het Nederlands vertaald is.
Het boek schetst een beeld van zogeheten hipsters die alle traditionele banden met familie e.d. verbreken: een verwende generatie. Anderen, onder wie de dochter van Robert Holtrust, gaan door met deze smokkel en drugshandel en worden er schatrijk van. Een zware aardbeving in Nepal zet alles op losse schroeven.

recensent: Jan Timmermans
Bestelnummer: 2018403269

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s