Pieter van Vollenhoven woest op schrijver Peter Mabelus “vanwege laster en leugens.” Mabelus’ debuutroman Kathmandu Hipsters zou “bol staan van de majesteitsschennis.”

Afbeeldingsresultaat voor pieter van vollenhoven wintersport

Pieter van Vollenhoven poserend bij een aantal autowrakken in de Alpen.

ANP – Via een woordvoerder van de RVD heeft prins Pieter van Vollenhoven laten weten “woest te zijn op Peter Mabelus vanwege de laster en leugens aan mijn adres in Mabelus’ roman Kathmandu Hipsters en zal dit niet over mijn kant laten gaan.”

Peter Mabelus reageerde laconiek op de beschuldiging van majesteitsschennis: “Het concept “majesteitsschennis” is sinds kort geschrapt uit het Wetboek van Strafrecht en heeft bovendien geen enkele betrekking op een luie flikker eerste klas met flaporen die een leven lang op de kosten van de belastingbetaler voorzitter is geweest van Veilig Verkeer Nederland. We zijn weer terug bij af,” aldus Mabelus. “Net zoals eerder schrijvers als Hermans, Reve en Waterdrinker is overkomen worden uitspraken van personages in een roman in de mond van de schrijver gelegd en volgt een gang naar de rechter die de schrijver steevast wint.

Waar hebben we het in dit geval over? Op pagina 219 van de inmiddels uitverkochte eerste druk van Kathmandu Hipsters (vrees niet, de tweede druk komt eraan) staat te lezen uit de mond van vice-consul Kees (een fictief personage): “Pieter van Vollenhoven, je weet wel, de man van prinses Margriet, was hier laatst nog. Wat kan die man zuipen en snuiven! En een schunnige moppen! Ongehoord.” Dat is alles. Niks buitensporigs, niets onaardigs. Pieter van Vollenhoven had het ook een eer kunnen vinden om in Kathmandu Hipsters voor te komen, maar nee hoor. Hij kiest ervoor om de gekwetste onschuld te spelen. Jammer, van deze amuzikale, kleurloze prinsessenneuker.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s