Wat we kunnen leren van Haruki Murakami.

Afbeelding kan het volgende bevatten: strepen

Gisteren las ik “Romanschrijver van beroep” van de Japanse succesauteur Haruki Murakami, bekend van onder meer de romans Norwegian Wood (1987), Iq84 (2009-2011) en De moord op commendatore (2017-2018).
In “Romanschrijver van beroep” (sinds kort in het Nederlands verschenen en in 2015 in Japan gepubliceerd) staan elf essays waarin Murakami zijn visie geeft op het schrijven van fictie. In deze essays wordt het antwoord gezocht op waarom iemand überhaupt een roman zou willen schrijven, wat voor Murakami de beste manier is om tot vruchtbaar schrijven te komen (reinheid, rust en regelmaat), voor wie een schrijver eigenlijk schrijft, het vinden van een eigen stijl en hoe hij van “kleine” schrijver uitgroeide tot literaire wereldster en kandidaat voor de Nobelprijs.
“Romanschrijver van beroep” is niet alleen een must voor de grote schare fans van Murakami, iedereen die schrijft kan er zijn voordeel mee doen. Het boek is inspirerend, openhartig en onderhoudend. Een echte aanrader.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s