Blij met weer een goede recensie van mijn verhalenbundel ‘Hoe ik liefde vergat te geven’

Hoe ik liefde vergat te geven

Ik ben blij met weer een goede recensie van mijn verhalenbundel ‘Hoe ik liefde vergat te geven’. Ditmaal op de website: http://www.veroniquesboekenhoekje.nl van recensent Veronique Janssen: http://www.veroniquesboekenhoekje.nl/recensie-hoe-ik-liefde-vergat-te-geven-peter-mabelus/:

Ik las al eerder ‘Kathmandu Hipsters‘ van Peter Mabelus. Toen ik een mail kreeg van Peter over zijn nieuwe verhalenbundel, Hoe ik liefde vergat te geven, was ik direct enthousiast. In mijn recensie vertel ik je meer over deze bundel. Lees je mee?

Het verhaal van Hoe ik liefde vergat te geven

Dit staat op de achterkant van ‘Hoe ik liefde vergat te geven’:

In deze bundel zijn twintig van zijn verhalen verzameld.
Mabelus’ stijl is provocerend, teder, controversieel en over the top, maar vooral authentiek. Hij weet een dichterlijke stijl vlekkeloos te combineren met kort door de bocht.
Net wanneer je dreigt verontwaardigd te worden, haalt Mabelus met een grijns je ongemak onderuit door een geniale inval of uitsmijter.

Mijn mening

In zijn boek, ‘Kathmandu Hipsters’ leerde ik de mooie stijl van Peter Mabelus al kennen. In ‘Hoe ik liefde vergat te geven’ is dat niet anders. Sommige verhalen zijn pareltjes op zich en de poëtische stijl van Peter is bijzonder. Soms is het wel een tikkeltje apart.

In de verhalen zoekt Peter regelmatig het randje op. (En ja, soms gaat hij erover heen.) Hier is lef voor nodig.

De verhalen hebben allerlei originele invalshoeken. Hij schrijft over allerlei soorten liefde en soms komt er een vrijpartij voorbij. Je voelt je echter geen moment ongemakkelijk.

Daarnaast interviewt Peter zichzelf in drie delen. Heel origineel. Soms komt er een heerlijk cliché langs. Sommige verhalen zijn lang en sommige zijn kort. Eigenlijk krijg je geen genoeg van de stijl van Peter.

Peter Mabelus beschikt over een levendige fantasie en dat komt ook zeker in ‘Hoe ik liefde vergat te geven’ naar voren.

Hoe ik liefde vergat te geven bevat originele verhalen en is geschreven in een mooie stijl.

Liefs,

Veronique

2 thoughts on “Blij met weer een goede recensie van mijn verhalenbundel ‘Hoe ik liefde vergat te geven’

  1. Wat fijn hè weer een leuke recensie! Zal je vast inspireren, Peter! Ik vind het ook altijd leuk reacties te lezen op mijn blogpost en complimentjes te ontvangen op mijn kunst of in elk geval een reactie ‘ik vind het niks’ of ‘de kleuren mooi’ of ‘dat spreekt mij aan’, het kan van alles zijn. Het houdt mij scherp!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s