Medeleven

Het lot heeft mij op 2 augustus 2022 in het hart van Deventer gebracht. Op bijgevoegde foto kun je het uitzicht van mijn balkon aan de noordzijde van het centrum zien.

Rechts: bomen, vrijheid, geen inkijk, ik kan in de ochtend douchen zonder een gordijn of luxaflex omlaag te doen. Links: een grote, nieuwe en modern gebouwde vestiging van het AZC (Asielzoekerscentrum) Deventer.

Als ik af en toe een sigaretje rookte op mijn balkon zag en hoorde ik veel asielzoekers die hun tijd probeerden te doden met eindeloos telefoneren, roken en sport. Veel Oekraïners, veel vluchtelingenuit de Hoorn van Afrika.  

Ik ben 3 augustus naar binnen gelopen om vrijwillig mijn diensten aan te bieden. Iedereen die ik kan verstaan en spreken bied ik mijn hulp aan, om hen te helpen aan een betere toekomst in ons prachtige land. De toekomst is van iedereen.

Goddank spreek ik Russisch, Frans, Engels en Duits.

Dit voelt goed.

2 thoughts on “Medeleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s