Nick Cave: ‘Hoop is optimisme met een gebroken hart’

Afgelopen dinsdag, 20 september, verscheen bij uitgeverij Canongate Books, Edinburgh het verpletterend indrukwekkende boek ‘Faith, Hope and Carnage’. Ik kreeg het boek cadeau van een goede vriend, om mij te steunen in mijn proces van scheiding en verandering. Ik las het boek ademloos uit.

‘Faith, Hope and Carnage’ is een boek over het innerlijke leven van Nick Cave. Gemaakt op basis van meer dan veertig uur intieme gesprekken met journalist Sean O Hagan, is dit een diepgaande verkenning, in Cave’s eigen woorden, van wat zijn leven en creativiteit werkelijk drijft.

Het boek onderzoekt vragen over geloof, kunst, muziek, vrijheid, verdriet en liefde. Het put openhartig uit het leven van Cave, van zijn vroege kinderjaren tot het heden, zijn liefdes, zijn arbeidsethos en zijn dramatische transformatie in de afgelopen jaren.

‘Faith, Hope and Carnage’ biedt hoop en inspiratie van een echte visionair.

Niemand hoeft dit boek te lezen. Iedereen die het boek wel gaat lezen zal meer leren over wat het betekent om een mens te zijn.

One thought on “Nick Cave: ‘Hoop is optimisme met een gebroken hart’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s