Leiderschap

 

“Iemand die alleen aan muren bouwen denkt en niet aan het bouwen van bruggen, is geen christen,” zei de bejaarde Argentijnse backpacker Jorge Mario Bergoglio, beter bekend onder zijn artiestennaam paus Franciscus, donderdag 18 februari over vastgoedmagnaat en republikeins presidentskandidaat Donald Trump.

Hij refereerde aan de wens van Trump de VS hermetisch van Mexico af te sluiten met een muur om een verdere invasie van illegale Latino’s te voorkomen. Hiermee insinueerde de paus dat Trump het miljardencontract om deze muur te bouwen al op zak heeft.

Donald Trump toonde zich diep gekwetst: “Als het Vaticaan wordt aangevallen door IS, wat zoals iedereen weet voor IS de ultieme trofee zou zijn, kan ik je beloven dat de paus zou willen en bidden dat Trump president zou zijn geweest. Dan zou dat niet zijn gebeurd.”

Of Trump een bijdrage wil leveren aan een eventuele wederopbouw van het Vaticaan is niet bekend.

“Elk volk krijgt de leider die het verdient,” schijnt de Surinaamse filosoof Desi Bouterse gezegd te hebben.

 

One thought on “Leiderschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s