Uitgeverij Ambilicious gaat Kathmandu hipsters uitgeven

© Peter Mabelus

Op 20 maart werd bekend dat uitgeverij Ambilicious uit Breda/Kalmthout mijn debuutroman Kathmandu hipsters uit gaat geven. Ik citeer uit de mail van Inanna van den Berg van uitgeverij Ambilicious: “Dank voor het toezenden van je manuscript. Afgelopen weekend heb ik gebruikt om het te lezen. Absoluut onder de indruk. Zowel de schrijfstijl als het verhaal. Concreet betekent dit dat wij het graag willen uitgeven.”

Kathmandu Hipsters is een onvervalste pageturner, die gaat over moord, drugssmokkel, bedrog en verwoestende familiebanden. De zinderende en gruwelijke finale laat de lezer verbijsterd achter.

De droom van Anne om een winkel in oosterse meubels en snuisterijen te beginnen leidt tot een reis naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Samen met haar vrienden Tom Disco, Peter Paskovski en Lizzy Holtrust, belandt Anne in een apocalyptisch avontuur, dat zich afspeelt voor, tijdens en na de zware aardbeving die Nepal op 25 april 2015 treft.

Maar is dit avontuur niet al veel eerder begonnen? Op 7 maart 2015 wordt in meditatiecentrum Osho Tapoban, vlak buiten Kathmandu, de jonge Amerikaanse vrouw Noa Trevor op brute wijze verkracht en vermoord. Door wie? Waarom? En wat hebben de vier vrienden met deze moord te maken?

Zijn de antwoorden op deze vragen te vinden op de felrode hartvormige usb-stick, die steeds in de roman opduikt en regelmatig van eigenaar verwisselt?

Kathmandu hipsters schets een indringend beeld van het leven van een verwende generatie hipsters, die alles denkt te kunnen kopen wat een mens gelukkig kan maken: drank, seks, drugs, liefde en spiritualiteit.

Naar verwachting ligt Kathmandu hipsters aan het eind van de zomer in de winkel.

One thought on “Uitgeverij Ambilicious gaat Kathmandu hipsters uitgeven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s