Een stroopwafel te ver

Al jaren had ik de app van LinkedIn op mijn telefoon staan. Voor de enkeling die niet weet wat LinkedIn inhoudt; het is netwerken geblazen met mensen waarvan je denkt dat ze je carrière verder op weg kunnen helpen.

LinkedIn leek me ooit een nuttig medium, dus ik installeerde de app op mijn telefoon. Ik was een dolende schrijvende ziel, die nog niet kon leven van wat ik inmiddels al jaren doe: het schrijven van boeken en columns, het geven van lezingen en workshops en als het zo uitpakt reisleider spelen in verre landen voor mensen die denken dat het organiseren van een reis een onmogelijke opgave is. Te lui om zich in te lezen over de bezienswaardigheden. Liever maken ze ter plekke selfies, die ze enthousiast binnen een paar seconden op social media plaatsen.

De meeste wildvreemden zoeken via LinkedIn contact met jou om er zelf beter van te worden, hun carrière een boost te geven. Verder kan je netwerk worden uitgebreid met oude bazen, (oud-)collega’s, familie, freaks, vrienden, kennissen en exen.

Ik heb in het verleden veel te veel connectie-aanvragen geaccepteerd. Ik deed daar verder niets mee. Maar omdat de app nu eenmaal op mijn telefoon stond, kreeg ik om de haverklap meldingen van de sprongen die mijn connecties in hun loopbaan maakten, of omdat ze iets van mij wilden.

Ik interesseerde me zelden of nooit voor die meldingen.

Het kan aan mij liggen, maar ik heb de indruk dat de meesten van mijn connecties afschuwelijk saaie banen hebben of hadden, en voor mensen die zelf schrijver of reisleider wilden worden kon ik zelden iets betekenen. Ik verwijderde de meldingen van LinkedIn van mijn telefoon vrijwel altijd zonder die te lezen.

Afgelopen week viel mijn oog toevallig op een melding van een oude connectie van mij. Hij wilde zijn netwerk graag laten weten dat hij een prachtige baan als customer experience manager at G&W Group Van Wonderen Stroopwafels had gevonden en of ik hem daarmee wilde feliciteren. Ja, je leest het goed: customer experience manager at G&W Group Van Wonderen Stroopwafels.

Stel je nu eens voor dat dat je leven is: vijf dagen per week de wekker op zes uur in de ochtend zetten om ervoor te zorgen dat er in binnen- en buitenland meer stroopwafels worden geconsumeerd. En daarmee 4000 euro netto verdienen, of iets minder, of iets meer.

Het mag een wonder heten dat er in Nederland per jaar slechts 1600 mensen zelfmoord plegen. Ik heb direct na het lezen van deze laatste melding van LinkedIn de app van mijn telefoon verwijderd. Ik wens al mijn voormalige connecties op LinkedIn een prachtig en succesvol leven toe. Met of zonder stroopwafels.

“Een stroopwafel te ver” stond op 12 september 2019 als eerste op hoemannendenken.nl, de enige site vóór vrouwen, dóór mannen.

One thought on “Een stroopwafel te ver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s