Henny Vrienten (1948-2022)

In mijn laatste boek ‘Van Kluun tot Clinton’ staan 30 reportages van mijn ontmoetingen met Groten der Aarde.

1 daarvan gaat over Henny Vrienten, die vanzelfsprekend nog leefde toen ik hem ontmoette.

Omdat zijn overlijden tegelijk viel met de publicatie van mijn laatste boek voelde ik schroom om mijn ontmoeting met hem en plein public te maken, voor publiciteit te gebruiken.

Op dit moment zijn we een aantal maanden verder.

Eerst het verslag van mijn ontmoeting met Henny Vrienten. Daarna ‘Is dit alles?’, live!:

‘Ik herinner het mij als de dag van gisteren, maar het spannende verhaal dat ik jullie ga vertellen vond plaats aan het begin van de jaren tachtig van de twintigste eeuw, op de kruising van het Rokin en de Langebrugsteeg in Amsterdam, vlakbij het Ruiterstandbeeld Koningin Wilhelmina.

Ik stond te wachten op het moment dat ik het Rokin over kon steken, met mijn fiets aan de hand, toen Henny Vrienten, voorman van de in Nederland wereldberoemde band Doe Maar, naast mij tot stilstand kwam om hetzelfde te doen.

Op het moment dat wij dachten dat we konden oversteken werden we afgesneden door een enorme vrachtwagen van de Aldi die naar rechts afsloeg. Henny Vrienten maakte verontwaardigd oogcontact met mij en zei: ‘Nou, nou.’

Ik knikte en zei: ‘Ja, het is wat.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s